Band

Jordyn Mallory (Nashville) Gitaar/zang

Wim van de Vliert Gitaar/zang

Leon Priest Piano/zang/producent

Xander Buvelot Bas

Bas van Wetten Gitaar

Micky Fisser Drums

 

 

 

AMERICANA

Memphis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee, vernoemd naar Memphis (Egypte). Het is echter niet de hoofdstad van Tennessee, dat is Nashville. Memphis ligt aan de Mississippirivier in het uiterste zuidwesten van Tennessee, vlakbij de grens met de staten Mississippi en Arkansas. Memphis wordt ook wel, samen met Nashville, de muziekstad van de wereld genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele muziekstijlen zijn ontstaan waaronder de rock-'n-roll. Ook speelt de blues er een belangrijke rol.

WESTCOAST

DE GEBOORTE VAN LANDMUZIEK

The Birthplace of Country Music presenteert Bristol, Tennessee en Bristol, de rol van Virginia in de geboorte en ontwikkeling van countrymuziek door het Birthplace of Country Music Museum, het Bristol Rhythm & Roots Reunion muziekfestival, WBCM Radio Bristol, en een veelheid aan community en educatie. outreach-programma's.

COUNTRY

Nashville is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Tennessee. De stad had in 2000 569.891 inwoners, waarmee het na Memphis de tweede stad van de staat is. In de agglomeratie wonen 1.311.789 mensen (2000).

Nashville is een belangrijke muziekstad en een van de twaalf afdelingen (chapters) van de National Academy of Recording Arts and Sciences. De stad kent de bijnaam Music City en wordt ook wel de hoofdstad van de countrymuziek genoemd, al is dit niet het enige muziekgenre dat de inwoners en bezoekers voortbrengen.

Nashville herbergt de volgende museums en instellingen op muziekgebied: Music City Walk of Fame Musicians Hall of Fame and Museum  Nashville Songwriters Hall of Fame